Wanneer is jouw smartphone-batterij aan een vervanging toe?

Wanneer is jouw smartphone-batterij aan een vervanging toe?

Smartphones zijn onmisbaar geworden in deze tijd. Ze staan bijna altijd aan en met spendeert meer tijd op hun smartphone dan ze vaak denken. De batterij wordt dus dagelijks flink belast. Helaas gaan ze niet voor eeuwig mee. Het is daarom van belang om waarschuwingstekenen die aangeven dat de batterij aan vervanging toe is, niet te negeren. Let op de volgende zaken:

Check de vertreken tijd vanaf de verkoopdatum

Controleer de aankoopdatum van de telefoon(of de datum wanneer de desbetreffende smartphone-accu is geïnstalleerd. Accu’s van mobiele telefoons gaan in de meeste gevallen één tot twee jaar mee, wat neerkomt op ongeveer 300 tot 500 keer opladen. Als de accu van de telefoon ouder is dan twee jaar, is het verstandig deze te vervangen.

Check hoever opgeladen na aangegeven oplaadtijd door fabrikant

Als je telefoon helemaal leeg is, controleer dan na hoe lang de telefoon opgeladen zou zijn volgens de fabrikant. Sluit de lader aan en laad ‘m net zo lang op als de fabrikant aangeef. Stel je voor dat die tijd 3 uur bedraagt, wacht dan 3 uur en ontkoppel de telefoon direct van de lader en zet ‘m aan. Als de accu van het toestel dan niet vol is, is dat ook een teken dat het aan vervanging toe is.

Let op het batterijniveau in het algemeen

Als je jouw toestel gebruikt zoals je dat normaal doet en je merkt dat je accu veel sneller leeg lijkt te gaan dan normaal, dan is dat vaak ook zo. Als de accu binnen een paar uur leeggeraakt is, is hij ook aan vervanging toe.

Houd de temperatuur in de gaten

Als je merkt dat je telefoon vaak heel erg warm wordt, kan dat ook een teken zijn dat je accu aan vervanging toe is. Het wordt aangeraden om dan zo snel mogelijk een specialist er naar te laten kijken. We kennen allemaal de verhalen dat een smartphone uit het niets vlam vat of dat de accu zo opgezwollen raakt dat de telefoon zowat uit elkaar klapt. Dat wil je zelf natuurlijk niet meemaken. Het kan ook erg gevaarlijk zijn. Stel je voor dat je slaapt en je telefoon vat vlam!

Direct capaciteitsverlies

Nog een veel voorkomend probleem waaraan je kunt merken dat het tijd is om de accu te vervangen, is dat na het volledig opladen van het toestel de accu direct capaciteit verliest. Hiermee wordt bedoeld dat zodra je de oplader ontkoppelt van de telefoon het batterijniveau in één keer van 100% naar 90% schiet. Als dat voorkomt, is de accu ook niet meer in een goede staat.

Reacties zijn gesloten.