Vervangen van een houten vloer

Vervangen van een houten vloer

Het nadeel van een houten vloer is dat deze door de inwerking van vocht kan gaan rotten. De dragende balken waarop de vloerplanken liggen kunnen zo ernstig aangetast worden dat het gevaarlijk wordt om de vloer nog te gebruiken. Ook kunnen de vloerplanken rotten met het risico dat u door de vloer zakt. Als u vloerisolatie gaat toepassen dan is dat een geschikt moment om te zien of uw vloer nog goed en veilig is. Is uw vloer niet langer veilig dan kunt u het beste de gehele vloer verwijderen en vervangen door een nieuwe vloer inclusief isolatie.

Alternatief voor houten vloer

Kiest u voor een nieuwe vloer en wilt u geen houten ondervloer terug dan is een vloer met schuimbeton een prima alternatief. Een vloer van schuimbeton is gemaakt van beton met daarbij een schuimmiddel. Dit schuimmiddel zorgt voor hele kleine belletjes in het beton die isolerend werken. De grote hoeveelheid lucht in het beton maakt een vloer van schuimbeton ook nog eens veel lichter dan een gewone betonvloer. Bij een vloer van schuimbeton hoeft geen extra isolatie te worden aangebracht als vloerisolatie.

Aanbrengen van een schuimbetonvloer

Schuimbeton is makkelijk te verwerken. Omdat het goed vloeibaar is, loopt het gemakkelijk uit en nivelleert het zichzelf. Dat wil zeggen dat het uit zichzelf waterpas ligt. Het is dus niet nodig om het schuimbeton met een rei gelijkmatig over de vloer te verdelen. Dit scheelt in arbeidstijd en -kosten.

Afwerking schuimbetonvloer

Een schuimbetonvloer is geen afgewerkte vloer. Daarom moet op een schuimbetonvloer nog een afwerkvloer aangebracht worden. Dit kan zijn een cementdekvloer, een anhydrietvloer maar bijvoorbeeld ook woonbeton. De keuze voor het soort afwerkvloer is mede afhankelijk van de eindvloer die u wilt. 

Egaliseren van schuimbetonvloer

Zoals gezegd is een schuimbetonvloer zelf nivellerend. Het egaliseren van een schuimbetonvloer is daarom niet nodig. Wel kan het zijn dat de vloer moet worden voorbewerkt voordat de afwerkvloer aangebracht kan worden. Of dit nodig is om het gewenste resultaat te bereiken, beoordeelt de leverancier van de afwerkvloer.

 

Het aanbrengen van een schuimbetonvloer gaat snel. Zie onderstaande video.

https://www.youtube.com/watch?v=ZfPdULzNTzI

 

Reacties zijn gesloten.