Kiezen van de juiste smartphone

Kiezen van de juiste smartphone

Wat moet je tegenwoordig kiezen?

In het hedendaagse tijdperk van de techniek kun je niet zonder smartphone. Tenminste dat denkt iedereen. Er zullen genoeg mensen zijn die hun leven zodanig ingericht hebben, dat ze dit juist wel kunnen. De jeugd zal dit zeker niet bevestigen, echter ze zijn er mee opgegroeid en weten niet beter. Maar er is tegenwoordig wel een groot aanbod in de wereld van de telefonie. Je ziet vaak door de bomen het bos niet meer.

Welk merk moet ik kiezen?

Er zijn genoeg merken op de markt waaruit je kunt kiezen. Apple en Samsung waren de marktleiders. Maar je hebt ook nog Motorola en Nokia die veel exemplaren verkopen. Echter inmiddels is er ook een nieuw merk actief op de markt: Huawei. Deze Chinese multinational is opgericht in 1987 en is sinds 2012 actief op de Europese markt met nieuwe, relatief goedkope Android telefoons en tablets.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Zoals je ziet is de keuze echt gigantisch. Maar waar moet ik als consument nu opletten als ik een smartphone aanschaf? De prijs is misschien wel het belangrijkste. Als je een kleine beurs hebt is de aanschaf van een iPhone natuurlijk niet mogelijk. De meeste mensen gaan dan voor de Samsung of voor het nieuwe merkt Huawei. Het geheugen is ook een issue waar je op moet letten. Bij aankoop van de iPhone ga je voor bv 128 gb en als die vol is, kun je hoogstens nog via icloud bestanden opslaan. Ga je voor een Samsung, dan is het vaak mogelijk om nog extra geheugen achteraf bij te pluggen. Dit zijn allemaal keuzes die je van te voren goed moet overwegen. Dan heb je ook nog mensen, zoals mezelf, die merkgebonden zijn. Ik ben een echte Apple freak, dus als er een nieuwe iPhone uit is dan ben ik al in de winkel om deze nieuwe aanwinst te aanschouwen.

Weet je echt niet meer wat je moet aanschaffen, dan kun je altijd nog naar de plaatselijke retailer gaan en om duidelijke uitleg vragen. Vaak kan je de telefoon vastpakken en de functies bekijken voordat je hem koopt. Het is in ieder geval niet zomaar een aankoop die je even tussen de soep en de aardappelen gaat kopen. Ben alert en denk goed na voordat je kiest voor een bepaalde smartphone. Het blijft weliswaar een telefoon, maar ik kan niet zonder hem. En ik denk dat ik niet de enige hierin ben.

Reacties zijn gesloten.