IOS versus Android: de voor- en nadelen

IOS versus Android: de voor- en nadelen

De twee bekendste smartphonemerken op dit moment zijn Samsung en Apple. Beiden hebben een ander besturingssysteem. Zo werkt onder andere Samsung op het besturingssysteem Android, ontworpen door Google, en Apple werkt op IOS. Je hoort veel mensen zeggen dat zij het ene besturingssysteem beter vinden dan het andere, maar wat zijn precies de voordelen en nadelen van beide systemen. De voordelen en nadelen van beide besturingssystemen worden in dit artikel besproken.

Een van de voordelen van het besturingssysteem van Apple is dat het een veilig besturingssysteem is, misschien wel een van de veiligste op dit moment. Bovendien kent de Apple Store duizenden applicaties die gedownload kunnen worden. Dit maakt het besturingssysteem ook veelzijdig. Het is wel zo dat Google op dit moment bezig is om ook in de Google Play Store meerdere applicaties te uploaden, die voor IOS-gebruikers nu ook beschikbaar zijn.

Een nadeel van IOS is wel dat het besturingssysteem de iPhone minder goed aanpasbaar is in het gebruik ervan. Bij een Samsung, of een LG, is het immers zo dat je het scherm kan aanpassen met widgets, waarmee Google een optimale gebruikerservaring wil creëren. Je zou dus kunnen zeggen dat Google zorgt voor meer vrijheid voor de gebruiker van de smartphone in tegenstelling tot Apple.

Bovendien is IOS in slechts een beperkt aantal toestellen te vinden. Het besturingssysteem is namelijk alleen te vinden bij een iPhone of een ander product van Apple, zoals de Macbook. Dit in tegenstelling tot Android, die te vinden is in Samsung, LG, HTC, Huawei en Oppo, om enkele voorbeelden te noemen. Daar komt bij dat de telefoons, tablets en laptops van Apple niet goedkoop zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Huawei of een LG. Dit betekent aan de andere kant wel dat de waarde van een iPhone hoger blijft naarmate je het toestel langer hebt. Als je je oude iPhone dus wil verkopen, zal je hier meer geld voor krijgen dan voor een Samsung die in hetzelfde jaar is geproduceerd.

Verder is het zo dat Apple zowel hardware als software produceert, waardoor beiden soorten software mooi op elkaar aansluiten en goed samenwerken. Dit verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van de toestellen van Apple. Dit is bij Android niet het geval.

In het kader van de gebruiksvriendelijkheid van een iPhone moet ook gezegd worden dat een iPhone, of een ander product van Apple, vaker geüpdate wordt, waardoor de software steeds wordt vernieuwd, ook wat betreft de beveiliging van de smartphone. De privacy van de gebruiker is dan ook beter beveiligd bij een iPhone dan bij bijvoorbeeld een LG of een Huawei.

Reacties zijn gesloten.