Nokia Lumia 800

Eind oktober heeft Nokia haar nieuwe Lumia 800 aangekondigd wat het resultaat is van een eerder afgesproken samenwerking tussen de Finse fabrikant en Microsoft.  Omdat de reacties over het toestel zeer positief zijn hebben wij informatie bij elkaar gezocht om een goede review te kunnen geven.

Het is het eerste toestel wat er daadwerkelijk in is geslaagd om een goed werkend toestel te ontwerpen voor OS.

De Nokia Lumia is er in verschillende kleuren maar de cyaan en magentakleuren zijn echt opvallend. Het toestel is een uni body apparaat wat ook wel wil zeggen dat het apparaat uit één gehele behuizing bestaat.  Nokia heeft gekozen voor een polycarbonaat, een stevige kunststof met matte afwerking. Naar de zijkanten is het toestel rond afgewerkt.  Het AMOLED scherm is 3.7 inch en voorzien van een kras vaste ‘Gorilla Glass’ toplaag. Het scherm blijkt uit verschillende reviews bestand te zijn tegen en krasje. Aan de achterzijde van het toestel zit een 8- megapixel camera met ‘Carl Zeiss- lenstechnologie’.

De telefoon heeft slechts twee aansluitingen een micro- USB en een hoofdtelefoon. Deze zijn te vinden aan de bovenzijde van de telefoon. Daarnaast is er ook een USB poort aanwezig, die schuil gaat achter een slim ontworpen klepje dat magnetisch wordt dicht gehouden. Als dit klepje geopend is heb je automatisch ook toegang tot de sim kaart die ernaast geplaatst is. Aan de zijkanten van het toestel zitten drie fysieke bedieningsknoppen.  Naast de volumeknoppen zit ook de powerknop.

Het nieuwe systeem van Nokia werkt anders dan iOS en Android en is dus voor velen erg wennen. De Windows Phone 7.5 laat je als gebruiker multitasken. Opties zoals Gmail en Hotmail worden automatisch ondersteund en het is goed mogelijk om  meerdere programma’s open te laten staan.