Nokia Lumia 1020, de fotocamera waar je mee kunt bellen

Vaak worden smartphones gezien als telefoons waar je ook nog een heleboel extra’s mee kunt, zoals fotograferen bijvoorbeeld. Dat heeft echter regelmatig tot gevolg dat die extra functies prima werken, maar nou ook weer niet helemaal top of the bill zijn. Nokia vond dat het anders moest en ontwikkelde dus een toestel waarbij de rollen eens omgedraaid werden. De Nokia Lumia 1020 is in eerste instantie dan ook eigenlijk een fotocamera. Maar dan wel eentje waar je ook nog mee kunt bellen.

1373561969

41 megapixels voor de beste foto’s

Waar de meeste smartphones elkaar proberen af te troeven met camera’s tussen de 10 en 12 megapixels, laat de Nokia Lumia 1020 de concurrentie mijlenver achter zich met een camera die maar liefst 41 megapixels biedt. Naast die kwaliteit binnenin het apparaat is er ook wat betreft het fysieke ontwerp aan de fotograaf gedacht, want het toestel is wat zwaarder dan de meeste smartphones en ligt daardoor stukken prettiger in de hand.

Extra apps en instellingen

Naast een fototoestel is de Lumia 1020 natuurlijk ook nog een smartphone, wat betekent dat je nog flink wat extra functionaliteiten kunt verwachten. Zo zijn er vele instellingen om je foto’s mee te optimaliseren, maar beschikt de Lumia 1020 ook nog over vier verschillende apps. Eigenlijk zijn dit combinaties van verschillende instellingen, waar je zo eigenlijk makkelijk tussen kunt switchen. Zo kun je met de Panorama-app snel mooie panoramafoto’s maken en maakt de Smart Cam snel tien foto’s achter elkaar waar je vervolgens de beste uit kunt kiezen.

Wil je meer weten over de Nokia Lumia 1020? In onderstaande video wordt deze uitvoerig besproken: