T-Mobile begint niet aan leasetoestellen

lease toestellenHet leasen van mobiele telefoons is in opkomst, maar provider T-Mobile is niet van plan toestellease op te nemen in zijn abonnementen. Dit meldt het bedrijf desgevraagd aan Telecompaper naar aanleiding van de introductie van nieuwe abonnementen. ‘T-Mobile gelooft erin dat klanten hun eigen toestel in bezit willen hebben. Recent onderzoek onder onze klanten toont aan dat klanten niks zien in toestellease.’

‘Wij zullen dus ook in de nieuwe abonnementenstructuur het huidige beleid met betrekking tot handsets door blijven voeren’, zegt Erik Dekker van T-Mobile er verder over. Halverwege 2012 introduceerden KPN en dochterondernemingen Hi en Telfort een constructie waarbij klanten hun toestel tegen een maandelijkse vergoeding kunnen leasen. Dit bedrag komt bovenop de abonnementskosten. Een eventuele vervangservice is inbegrepen bij deze abonnementsvorm.

Vodafone lanceerde begin maart een serie nieuwe abonnementen, de zogenaamde Red-abonnementen. Hierbij kunnen klanten een toestel op afbetaling kopen en direct eigenaar worden van het toestel. Afnemers van dit abonnement krijgen gratis de Vervangend Toestel Service van Vodafone.

Ongeveer een derde van de Nederlanders koopt zijn mobiele toestel los van een mobiel abonnement en neemt dan bijvoorbeeld een sim only abonnement. Bijna de helft sluit een abonnement met toestel af of verkrijgt zijn telefoon bij het kopen van een prepaid-pakket. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper over 2012.