Nokia komt met drie nieuwe Lumia telefoons

Gelekte telefoonGisteravond is er bericht verschenen met betrekking tot nieuwe Lumia-smartphones. Deze worden op het moment ontwikkelt, en zullen naar alle waarschijnlijkheid volgende maand gepresenteerd worden. Van een van deze telefoons zijn al afbeeldingen uitgelekt, en is zeker dat deze volgende maand in de Verenigde Staten zal verschijnen. De andere twee Lumia-toestellen bestaan uit geruchten.

De telefoon die volgende maand in de Verenigde Staten op de markt zal verschijnen is de Lumia 928. Deze telefoon is doorontwikkeld op de Lumia 920. De 928 zal exclusief bij Verizon, een telecomaanbieder in de VS, verkocht gaan worden. De 928 beschikt over een ander scherm, een 4,5 inch OLED-scherm, en zal dunner zijn dan de voorganger. Het scheelt bijna niets, maar met 0.5mm verschil zal de 928 toch maar liefst 10.2 mm dik zijn. Als je het toestel in je handen hebt zal het waarschijnlijk niet opvallen.

Catwalk & EOS

Op het moment gaan er ook geruchten over twee andere, nieuwe, Nokia Lumia-toestellen. Deze dragen de codenamen Catwalk en EOS. De Catwalk zal, net zoals de 928, een doorontwikkeling zijn van de Lumia 920, en draagt veel overeenkomsten met de Lumia 928 met zich mee. De Catwalk zal waarschijnlijk een 4,5 inch octa-OLED scherm met een vrij hoge resolutie van 768×1280 bevatten. De telefoon wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon S4 processor, 1GB aan RAM/Werkgeheugen en 16GB aan flashgeheugen. De Catwalk bevat ook een 8.7MP camera en een accu, niet verwisselbaar, van 2000mAh.

Ook gaan er geruchten rond over een EOS-toestel. Dit zou een nieuw vlaggenschip-model van Nokia moeten worden. Deze telefoon zal uitgerust worden met een hoge resolutie PureView-camera. Dit zal een van de belangrijkste features zijn van de nieuwe EOS-toestellen. De grote vraag is, keert de optische zoom terug naar dit toestel? Dit is helaas alles wat tot op heden bekend is.

Er gaan geruchten rond dat de toestellen volgende maand gepresenteerd gaan worden, en in Juni op de markt zullen verschijnen. Nokia heeft geen van deze toestellen bevestigt, dus de tijd zal het ons leren.

Gelekte telefoon

Nokia en Microsoft

Met de Lumia serie probeert Nokia onder andere de concurrentie aan te gaan met verschillende populaire Android toestellen zoals de Galaxy S4 van Samsung of de One van fabrikant HTC. Daar waar HTC en Samsung hebben gekozen voor Android heeft Nokia gekozen om een strategische samenwerking aan te gaan met Microsoft. Het is ondertussen al weer 2 jaar geleden dat er voor Windows als besturingssysteem voor de nieuwste toestellen van de Finse fabrikant werd gekozen.