Nokia verdient geld door middel van het gebruik van Windows Phone

microsoft-nokiaHet klinkt raar, een producent die geld verdient aan andermans product, maar toch gebeurt het. Nokia betaalt op het moment royalty’s aan Microsoft, maar Microsoft betaalt ook weer een vergoeding aan Nokia. Deze vergoeding ligt, bizar genoeg, hoger dan de royalty’s die Nokia afdraagt aldus onze bron.

Nokia bepantsert haar Lumia-telefoons met Windows Phone, het door Microsoft ontwikkelde besturingssysteem. Microsoft betaalt hiervoor 250 miljoen dollar aan Nokia. Nokia betaalt op haar beurt ook weer royalty’s, maar deze verschillen tijdens de periode dat Nokia en Microsoft samenwerken. Op den duur zal Nokia meer geld krijgen dan dat ze af moet dragen.

In de komende periode liggen de royalty’s hoger dan de verdiensten, maar over de gehele samenwerkingsperiode haalt Nokia meer binnen dan dat ze betalen moet.

 

nokmsfttoppromo