Nokia slaat terug met de Lumia 920?

Nokia heeft onlangs de nieuwe Nokia Lumia 920 aangekondigd en het lijkt erop dat dit toestel wel eens de comeback van Nokia zou kunnen betekenen op de smartphone-markt. De telefoon lijkt qua specificaties eenvoudig mee te kunnen met de HTC One X, de Samsung Galaxy S3 en de iPhone 5 en daarnaast lijkt Nokia ook met het design goud in handen te hebben.

De Lumia 920 is, in tegenstelling tot de telefoons van de concurrentie, wél vernieuwend en Nokia heeft de nieuwe telefoon uitgerust met een aantal nieuwe revolutionaire snufjes. Zo is het scherm een PureMotion HD+ scherm, met een hogere refreshrate dan normale smartphone-displays en is het zeer gevoelig. Het kan zelfs met handschoenen bediend worden indien gewenst.

Daarnaast is de nieuwe Lumia 920 ook uitgerust met een speciale strip die draadloos opladen mogelijk maakt. Je hoeft dus nooit meer een stekkertje in de nieuwe Nokia te pluggen, maar je kunt hem gewoon in de buurt van een oplaadstation leggen om hem op te laden. De grootste vernieuwing die de Lumia 920 biedt zou echter ook wel eens Windows Phone 8 kunnen zijn.

Windows Phone 8 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Het bedrijf uit Redmond heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het systeem klaar te krijgen voor de launch en het zal met de Lumia 920 worden gelanceerd. De exacte mogelijkheden van het besturingssysteem zijn nog niet bekend, maar het is wel duidelijk dat er zeer goede integratie zal zijn met Windows 8.

Dit biedt grote voordelen voor alle gebruikers van Windows 8, aangezien het synchroniseren van gegevens een stuk eenvoudiger zal zijn met het nieuwe besturingssysteem. Aangezien een zeer groot gedeelte van de PC-markt gebruik maakt van Windows 8 zou dit een groot voordeel kunnen zijn.

De Nokia Lumia 920 zal in november op de Nederlandse markt verschijnen en de eerste reacties zijn, in tegenstelling tot de reacties bij de launch van de Samsung Galaxy S3 en iPhone 5, zeer positief. Wij wachten af!

Bron: Tweakers.net