De Nokia PureView 808

De Nokia PureView 808 werd een aantal maanden geleden aangekondigd en de telefoon is vanaf deze week eindelijk verkrijgbaar in de Nederlandse winkels.

De Nokia PureView 808 werd rond 1 april dit jaar aangekondigd als een smartphone met een 41 megapixel camera en in eerste instantie dachten veel mensen dan ook dat het om een 1 april grap ging. De meeste high-end smartphones beschikken op dit moment over een 8 megapixel camera en de sprong naar 41 megapixel lijkt dus enorm.

Toch bleek al gauw dat het niet om een 1 april grap ging en er kwam steeds meer informatie vrij over de nieuwe Nokia PureView 808. Zo werd bekend dat de PureView gebruik zal maken van het Symbian besturingssysteem en dat de beeldsensor van de telefoon groter wordt dan de beeldsensor in high-end compact camera’s.

De smartphone is inmiddels gelanceerd en de eerste reviews zijn erg goed. De telefoon lijkt alle verwachtingen waar te maken en verschillende websites melden dat de camera in de telefoon ongeëvenaarde foto’s maakt. Daarnaast is de camerasoftware zeer goed en het fotoalbum dat op de telefoon bekeken kan worden is handig in gebruik en bovendien snel. De PureView 808 is de ultieme telefoon voor fotoliefhebbers.

De telefoon blinkt overigens niet alleen uit op het gebied van fotografie; ook op het gebied van geluid zal de nieuwe Nokia telefoon gebruikers voorzien van de beste technologie. Er zit namelijk een speciale geluidschip in het toestel waarmee de telefoon surroundsound via een koptelefoon kan simuleren.

Mensen die meer willen weten over de telefoon kunnen hieronder een leuke review van de PureView 808 bekijken: