Nokia komt met een verbeterde internetbrowser

Goed nieuws voor mensen met Series 40-telefoons! Nokia is met een indrukwekkende update gekomen voor de series-40 telefoons. De internetbrowser verbruikt tot minder dan 90% minder data, ook worden webpagina’s sneller geladen.

Nokia liet weten dat de nieuwe browser tot wel 3 maal sneller pagina’s laadt dan voorheen. Daardoor lijkt de browser veel op de Opera Mini waar deze functies al standaard zijn. Bovendien heeft Nokia hier ook een Download manager in gebouwd. Met deze functie kan je zelf aangeven of je bijvoorbeeld een afbeelding in de hoogste resolutie wilt of dat je een afbeelding met een mindere resolutie wil binnenhalen. Je kan ook zien hoeveel data je hebt verbtuikt, wat wel zo handig is om te zien of je binnen je bundel blijft.

Het gebruiksinterface is ook sterk onder handen genomen, waardoor het nu meer op een desktop app lijkt. Ze hebben niet alleen aan de touchscreens telefoons gedacht, maar het is ook te gebruiken op telefoons zonder touchscreen. Dit maakt voor de werking niets uit. Om de verbeterde internetbrowser te krijgen hoef je niets te doen, de nieuwste update zal vanzelf op de telefoon binnenkomen. Dit geldt echter alleen voor de mensen die versie 1 van Nokia Browser al hadden. Nieuwe gebruikers met een series 40 telefoon kunnen terecht in de Nokia Store.

Bron: Nieuwemobiel.nl